Veel mensen krijgen op latere leeftijd last van pijnlijke knieën. Dit kan verschillende oorzaken hebben, waarvan artrose en een lopersknie de veelvoorkomende zijn. Artrose in eigenlijk een vorm van knieslijtage waarbij het laagje kraakbeen tussen de knieschijf en het boven- en onderbeen afneemt. Dit veroorzaakt een vervelende pijn die voornamelijk optreedt bij het strekken en buigen van de knie. Een lopersknie wordt daarentegen veroorzaakt door overbelaste pezen en komt vaak voor bij hardlopers.

Fysiotherapie

Hoe de pijn ook ontstaan is, kniepijn is erg vervelend en kan voor verschillende problemen zorgen. Vooral trappen kunnen uitgroeien tot onoverkomelijk obstakel als de knieën niet meer goed willen buigen en strekken. In sommige gevallen kan fysiotherapie voor verlichting zorgen, maar helaas is dit lang niet voor iedereen een oplossing. Toch is het in veel gevallen niet nodig om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Er is tegenwoordig erg veel mogelijk op het gebied van woningaanpassingen en vaak kan een simpele traplift er al voor zorgen dat je, ondanks je kniepijn, comfortabel oud kan worden in je eigen vertrouwde woning.   

Traplift als oplossing

Innovaties op het gebied van trapliften hebben ervoor gezorgd dat er voor vrijwel elke trap een geschikte traplift te vinden is. Of je nu een brede rechte trap hebt of een smalle steile trap met bochten, er is bijna altijd wel een passende traplift beschikbaar. Op Triwatrapliften.nl vind je een ruim assortiment aan trapliften voor vrijwel elk type woning. Deze trapliften kunnen simpel en snel bevestigd worden op de trap, en vaak kan het stoeltje ingeklapt worden zodat het geen hinderlijk obstakel vormt als de traplift niet gebruikt wordt. Ben je benieuwd of een traplift een geschikte oplossing is in jouw woning? Bij Triwa trapliften staan de trapliftspecialisten voor je klaar om je te voorzien van vrijblijvend advies.  

Langer onafhankelijk

Een traplift is niet alleen een oplossing voor kniepijn tijdens het traplopen, hij zorgt er ook voor dat je langer onafhankelijk kan blijven wonen in je eigen vertrouwde woning. Veel ouderen belanden in een verzorgingstehuis na een val van de trap en slechts een klein deel hiervan verhuist later weer terug naar de eigen woning. Met het installeren van een traplift wordt het valrisico drastisch verkleind, en kan je hoogstwaarschijnlijk langer zelfstandig blijven wonen. Een traplift is dus een verstandige keuze voor eenieder die problemen ervaart tijdens het traplopen. Oók als je verder nog goed mobiel bent!