Over Pijnknie.nl

Knieklachten behoren tot de meest voorkomende klachten die we in de fysiotherapie zien. Het kniegewricht is een complex geheel dat vele blessures en complicaties kent. Pijnknie.nl biedt toegankelijke informatie over knieklachten die gebaseerd is op de huidige beschikbare wetenschappelijke kennis en literatuur.

Doel

Pijnknie.nl heeft als doel op de gebieden onderzoek, behandeling en preventie een inhoudelijke bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderbouwde kennis over pijn in de knie. De informatie is bedoeld als patiënteninformatie voor mensen met kniepijn, maar ook als naslagwerk voor orthopeden, fysiotherapeuten en huisartsen.

Redactie

De teksten op deze website worden geschreven door ervaren (master opgeleide) fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers met een extra interesse in de knie. De hoofdredactie is in handen van Merel Hoezen, fysiotherapeut en master sportfysiotherapeut. Zij is werkzaam bij Fysioberlicum en onderdeel van knienetwerk Brabant. Knienetwerk Brabant is een samenwerkingsverband van fysiotherapeuten gespecialiseerd in (complexe) knieproblematiek. De leden leveren kwalitatief hoogwaardige fysiotherapeutische zorg aan patiënten met knieproblemen.

Merel hoezen

2003 – 2008: Opleiding fysiotherapeut.

2008 – 2013: Master sportfysiotherapeut (2013).

2009 – heden: Fysiotherapeut bij FysioBerlicum.

2011 – 2012: Sportfysiotherapeut Nederlandse Kano Bond.

2015 – heden: Knienetwerk Brabant.

Meer informatie

Als u meer informatie over kniepijn wilt, dan kunt u terecht op de officiële website van Bergman Clinics en de Sint Maartenskliniek. Beide klinieken zijn gespecialiseerd in het onderzoek en de behandeling van knieklachten en werken met hoogopgeleide specialisten.